top of page
  • Foto van schrijverPatrick Renier

Nieuwe Vlaamse meidengroep ‘Top Pops’ kleurt 100% Limburgs
De Vlaamse showbizzwereld is met ‘TOP POPS’ een nieuwe meidengroep rijker. Vier Limburgse meisjes - Kelly, Ine, Evita en Teresa - bundelen hun frisse stemmen en debuteren met de single ‘De Nacht van je Dromen’.


TOP POPS staat garant voor feest, ambiance en gezelligheid. Kortweg: TOP-entertainment van de bovenste plank. Nederlandstalige, maar ook anderstalige teksten in combinatie met vlotte 80’s melodieën in een zomers jasje, brengen het feestgehalte als een pijl naar boven.


Kelly Vandervelpen


De meidengeroep bestaat uit vier Limburgse zangeressen. Kelly Vandervelpen (26) is afkomstig van Sint-Truiden. “Sinds een jaar ben ik de hoofdzangeres van Sur+, de band van de vader van Matteo Simoni. In 2011 nam ik nog deel aan Miss Talent Belgium met een zang- en buikdansact”, laat Kelly weten.


Ine Andries


De tweede zangeres is Ine Andries (26) uit Dilsen-Stokkem. “Sinds mijn achtste speel ik piano en vroeger zong ik ook bij popkoor Nootuitgang en bij de Ray James Bigband”, zegt Ine. “Sinds mijn muzikale studies geef ik les aan de muziekacademie in Dilsen-Stokkem én aan het Instituut Maria Koningin. Daarnaast ben ik ook dirigent van een kinderfanfare en een popkoor.”


Evita Lenaerts


Verder is er Evita Lenaerts (32) uit Houthalen. “Zingen zit in mijn bloed”, vertelt ze. “Ik volg al sinds mijn vijftiende muziekles bij Carina en Sabine Tiels en momenteel ben ik zangeres van het amusementsduo That's it.”


Teresa Orlando


Tot slot is er de Maasmechelse Teresa Orlando (33). “Op mijn negende kroonde ik mij tot laureate van de zangwedstrijd Il Pinocchio d’Oro. Daar ben ik héél fier op. Verder nam ik ook deel aan diverse zangwedstrijden op televisie waaronder Let’s Go Lasgo, Miss Talent Belgium en The Voice”, aldus Teresa.


Frank Grotars


Drijvende kracht achter TOP POPS is manager Frank Grotars, zaakvoerder van Magic Events Entertainment. Voor de eerste single van Top Pops ‘De nacht van je dromen’ stelde hij een professioneel team samen met onder meer producer Patrick Renier. Hij is momenteel manager/producer van Lisa del Bo, maar verdiende voorheen zijn sporen als manager/producer/liedjesschrijver van Belle Perez, Sam Gooris, Wendy Van Wanten en Lindsay.


Geert Vanloffelt is verantwoordelijk voor de tekst van ‘De nacht van je dromen’. Als leadzanger van ‘De Geest’ schreef hij Nederlandstalige teksten voor onder andere Niels Destadsbader, Wim Soutaer, John Terra en Luc Steeno. Zangcoach Carina Clerinx raakte bij het grote publiek bekend na haar deelname aan X-Factor en als schlagerduo Patrick & Carina. Ze was ook backing vocal van Sergio en Belle Perez en intussen zangcoach van Loredana (2Fabiola).

Comments


bottom of page