top of page
  • Foto van schrijverTop Pops

Zomers, zwoel & zondig: de dames van Top Pops laten zich helemaal gaan

Corona heeft de hele Vlaamse showbizz lamgelegd, maar meidengroep Top Pops blijft niet bij de pakken zitten. De dames hebben een nieuwe single klaar en wat voor één. Het liedje gaat over ‘de eerste keer’ en het nummer zal het kwik deze zomer gevoelig doen stijgen.De voorbije maanden waren voor de 4 sympathieke zangeressen van Top Pops heftig. Begin maart zaten ze in de studio nieuw materiaal in te zingen, toen 2 van hen symptomen van het Covid-19-virus kregen. Ze plaatsten zichzelf in quarantaine en intussen zijn ze helemaal hersteld. De jongedames zitten opnieuw vol energie, kunnen niet wachten om elk festival en iedere feestzaal weer helemaal op z’n kop te zetten en hebben een kanjer van een zomersingle opgenomen.


De titel van het heerlijke uptempo-nummer is ‘DIE EERSTE KEER’. En we komen te weten hoe de pittige zangeressen ooit in het zuiden van Spanje een passionele nacht beleefden met een vakantieliefje waar ze hun hart aan verloren…. en nog wat meer.


Een pikant onderwerp maar door de manier waarop Top Pops het liedje brengt, maken ze er iets liefs van. Aan het nummer is met passie gewerkt en het eindresultaat klinkt prachtig. De stemmen van Ine, Kim, Teresa en Kelly passen perfect bij elkaar en dat maakt van ‘die eerste keer’ een zomersingle waar je heel happy van wordt.


Top Pops houdt ervan om toffe songs uit de eighties in een nieuw jasje te steken. Dat hebben ze ook met ‘DIE EERSTE KEER’ gedaan. Het nummer werd bij ons in de jaren 80 al ‘ns de hitparade ingezongen door Katrina and The Waves.


Het heette toen ‘Que te quiero’ en dat Spaans horen we ook in de versie van Top Pops.

“Het refrein uit de originele song hebben we behouden omdat die Spaanse woorden lekker ritmisch en krachtig klinken. ‘Que te quiero mi vida’ betekent letterlijk ‘ik hou van mijn leven’ en dat past perfect bij ons want het zou onze lijfspreuk kunnen zijn.”


Bij ‘DIE EERSTE KEER’ hoort ook een leuke videoclip die voor een groot deel opgenomen werd in de kledingzaak van Nicky Vankets. De Limburgse topontwerper die beroemdheden kleedt voor hun bruiloft zoals tennisspeelster Yanina Wickmayer, DJ Dimitri Vegas en celebrity-acteur Louis Talpe, doet nu ook de styling van Top Pops.


Wie wil weten hoe dat eruitziet, moet zeker de clip van ‘DIE EERSTE KEER’ bekijken.

Wat de zomer brengt, is koffiedik kijken. Zullen we naar het buitenland op verlof kunnen gaan of moeten we de vakantie in eigen land doorbrengen? Maar waar je ook bent, met de single ‘die eerste keer’ van Top Pops heb je overal een zalig zomergevoel.Comments


bottom of page